top of page
Image by LUM3N
Image by LUM3N

microsoft Azure sphere

Ce este Microsoft Azure Sphere?

Credem ca oamenii nu sunt singurii capabili sa creeze un cerc de incredere. Si dispozitivele pot face acest lucru.

​Solutie la cheie pentru protectia infrastructurii Internet-of-Things

  

Powered by ALEF.png
microsoft_PNG16_edited.png

 Mai pe scurt, produsul Azure Sphere este o solutie “la cheie” de securizare si monitorizare, scalabila pentru orice tip de infrastructura, destinata conectarii in siguranta la Internet a oricarui dispozitiv, de la servere si calculatoare la televizoare si masini de spalat.

Azure Sphere se ataseaza oricarui dispozitiv IoT pentru a-l securiza, actualiza si monitoriza centralizat.

 

Hardware-ul Azure Sphere a fost conceput astfel incat sa poata fi integrat usor in orice dispozitiv IoT sau folosit de sine statator intr-o infrastructura. A fost gandit de la inceput ca un sistem compartimentalizat, astfel incat compromiterea unui subsistem sa nu se poata propaga in celelalte subsisteme sau la nivelul sistemului de operare. Pe langa subsisteme de procesare si conectivitate, include un firewall hardware si un subsistem de securitate specializat, numit Microsoft Pluton, ce asigura functii de criptografie, semnare digitala si diverse alte masuri de securitate si monitorizare.

Microsoft Azure Sphere este o platforma pentru aplicatii, cu functionalitati de comunicare si securitate integrate, compusa dintr-o unitate hardware, un sistem de operare bazat pe Linux (Azure Sphere OS) si un serviciu de securitate bazat pe cloud ce furnizeaza continuu functionalitati de securitate actuale si adaptate celor mai noi amenintari si potentiale brese de securitate.

Azure Sphere OS este sistemul de operare conceput pentru ca dezvoltatorii sa poata scrie aplicatii ce folosesc hardware-ul pe care ruleaza Azure Sphere. A fost conceput sa satisfaca 4 principii de baza, pentru a asigura protectia infrastructurii, a device-urilor conectate la aceasta, indiferent de natura lor si a tuturor datelor intr-un mod transparent si eficient.

 

Defense in depth – asigura straturi multiple de protectie pentru a asigura securitatea dispozitivelor conectate si pentru a raspunde atacurilor si a acoperi posibilele vulnerabilitati altfel exploatabile de un atacator.

 

Flexibilitate in instalare – asigura protectia echipamentelor existente si adaugarea de capabilitati de raspuns la atacuri si vulnerabilitati

in echipamente IoT nou integrate in infrastructura, fara reconfigurarea acesteia.

 

Actualizari over-the-air – un sistem transparent de actualizari menit sa adauge noi functionalitati si cresteri de performanta

pentru dispozitive deja existente.

 

Raportarea erorilor si actualizari de securitate automate – optimizeaza raspunsul la amenintarile nou

Serviciul de securitate Azure Sphere, a treia componenta a solutiei Microsoft Azure Sphere, este destinat autentificarii in siguranta cu o structura centralizata de control, trateaza actualizarile pentru Azure Sphere OS si pentru aplicatiile-client si ofera rapoarte de utilizare si depanare. Autentificarea se poate face inclusiv folosind Microsoft Azure, asa ca cei care detin deja o infrastructura bazata pe cloud-ul Microsoft pot realiza foarte facil integrarea de dispozitive protejate cu Azure Sphere.

 

Cui se adreseaza Microsoft Azure Sphere?

 

Microsoft Azure Sphere se adreseaza oricui doreste sa-si protejeze infrastructura, noua sau existenta, de atacurile din exterior, si sa conecteze in siguranta la aceasta dispozitive IoT. Putem spune ca Azure Sphere are o aplicabilitate la fel de ampla ca tipurile de dispozitive pe care le poate proteja: de la platforma de dezvoltare pentru ultima idee a unui dezvoltator, pana la controlul retelei de masini de spalat cu posibilitate de conectare la Internet al unui producator de astfel de aparate, Azure Sphere isi poate gasi locul si isi poate arata capabilitatile de securitate si management centralizat.

 

Deja zeci de companii de top au incredere in Microsoft Azure Sphere pentru a-si securiza dispozitivele si datele.

 

Stiati ca?

 

Microsoft ia securitatea Azure Sphere foarte in serios. In perioada 1.06.2020-31.08.2020 va avea loc

Azure Sphere Security Research Challenge, in care participantii se vor intrece sa gaseasca vulnerabilitati in platforma Azure Sphere.

Fiecare vulnerabilitate gasita va fi recompensata cu pana la 100.000$ si, bineinteles, prompt rezolvata..

In ziua de astazi,  din ce in ce mai multe dispozitive sunt conectate.

Ajuta-le sa se conecteze in siguranta.

 

Intreaba-ne si pregateste-te sa fii impresionat!

Contacteaza-ne acum

Am primit mesajul tau si vom reveni rapid!

bottom of page