top of page
Image by LUM3N
Image by LUM3N

microsoft Azure active directory

Ce este Microsoft Azure Active Directory?

 

Azure Active Directory este serviciul Microsoft de gestiune a identitatii si accesului ce ofera angajatilor posibilitatea de a accesa servicii, aplicatii si resurse interne sau externe companiei folosind un singur set de credentiale (single-sign-on), toate acestea fara a depinde de o infrastructura fizica la sediul companiei. Serviciul Azure Active Directory sta la baza cloud-ului Microsoft Azure.

 

  

Powered by ALEF.png
microsoft_PNG16_edited.png
Contacteaza-ne acum

Am primit mesajul tau si vom reveni rapid!

Care sunt licentele Azure AD?

 

Azure AD Free este disponibil ca serviciu de baza in cadrul oricarui abonament Microsoft 365 si asigra managementul utilizatorilor si grupurilor, sincronizarea datelor utilizatorilor cu infrastructura fizica de la sediul companiei, furnizeaza rapoarte de baza si functionalitati single-sign-on.

 

Azure AD Premium P1 are toate functionalitatile licentei Free si, in plus, ofera acces hibrid atat la resursele din infrastructura locala a companiei, cat si din cloud. De asemenea, suporta administrare avansata, precum grupuri dinamice, o suita de administrare a identiatii si accesului local numita Microsoft Identity Manager si un serviciu de resetare a parolei din infrastructura locala folosind serviciul de cloud.

Pret: de la 5€/user/luna

 

Azure AD Premium P2 ofera tot ce ofera planurile anterioare, si in plus Azure Active Directory Identity Protection, pentru accesul bazat pe conditii si politici de securitate complexe la aplicatii si date critice, precum si Privileged Identity Management, pentru o mai buna monitorizare a administratorilor de resurse si furnizarea de acces punctual atunci cand acest lucru este de dorit.

Pret: de la 7,5€/user/luna

Cui se adreseaza?

 

Pentru administratorul IT, Microsoft Azure Active Directory ofera posibilitatea de a controla centralizat accesul la aplicatii, date si resurse din interiorul si din afara companiei, pornind de la serviciile Microsoft 365 pana la aplicatii dezvoltate “in casa”. In plus, ofera trasabilitatea si paricularizarea modului de acces, fiind un instrument extrem de util pentru asigurarea bunelor practici de securitate in companie si respectarii politicilor GDPR. Un administrator poate decide si aplica politici privind autentificarea multi-factor, politici de avertizare legate de zona geografica din care angajatii pot accesa resurse, poate stabili reguli privint traseul informatiilor in companie si poate gestiona accesul la aplicatiile cloud, toate dintr-un singur loc.

 

Dezvoltatorii de aplicatii pot folosi Azure AD ca un standard pentru accesul utilizatorilor, permitand aplicatiei sa accepte credentiale deja existente in companie. API-urile Azure AD pot fi folosite pentru a personaliza experienta utilizatorilor cu date deja existente in infrastructura companiei.

 

Integratorii de servicii cloud - Pe langa faptul ca poate fi usor integrat in propriile aplicatii, Azure AD se integreaza deja cu peste 2800 de aplicatii Software-as-a-Service renumite, ceea ce-l face alegerea logica pentru cei care doresc sa-si construiasca propriul ecosistem cloud.

Avantaje

 

Azure Active Directory prioritizeaza siguranța si integritatea, indiferent de marimea afacerii tale.

 

Afacerea ta este protejata folosind o platforma de identitate unica si sigura.

Integrarea  cu orice tip de utilizator, intern sau extern, este mai sigura cu platforma de identitate unica,

la fel cum este si managementul identitatii clientilor si partenerilor.

 

Serviciile de autentificare a indentitatii enterprise single-on & multi-factor iti permit sa protejezi si sa accesezi aplicatiile in siguranta, indiferent unde te afli. De asemenea, poti gestiona identitatile, poti aplica sau conditiona diferite tipuri de acces.

Daca esti developer, poti integra rapid un serviciu de single-sign-on, poti folosi in aplicatia ta resursele din infrastrcutrua companiei, si te poti integra cu cele peste 2800 de SaaS-uri.

bottom of page